Er græsset altid grønnere hos naboen?
Det kan du sagtens lave om på, så du også får en flot, grøn græsplæne hele sommeren.

Mange er i tvivl om, hvornår de skal slå græsset første gang. Det er svært at give et entydigt svar på, for det afhænger meget af vejret. Græs gror ikke, før jordtemperaturen er på 7-8 grader. Så har det været en mild vinter og tidligt forår, kan du sagtens slå græsset første gang allerede i starten af april.

Græsset skal være 6 - 8 cm
Jeg anbefaler, at du venter med at slå græsset første gang til det er ca. 6-8 cm højt, og du må helst ikke klippe det længere ned end til 4 cm højde. Bliver græsset for kort, har mos og ukrudt nemmere ved at få fat, og kan kvæle græsset.

Gi' græsplænen gødning og kalk
Du kan også hjælpe græsset på vej ved at give det NPK-gødning og kalk i foråret. Har du bare pletter er det også en god idé at efterså pletterne i foråret, så det nye græs kan nå at etablere sig. Hvis du har mange træer i haven eller rundt omkring, eller en stor kraftig hæk, har du sikkert også en del mos.

Riv mosset væk
Vil du forkæle din græsplæne, så skulle du overveje at gøre det til en vane hvert år at rive mosset væk fra græsplænen, så den får lys og luft til at blive rigtig tæt og grøn. Du kan gøre det på mange måder – er du ikke så slemt plaget af mos, kan du vande plænen med lidt jernvitriol, og vente et par dage, og så rive mosset af med en løvrive.

Brug evt. en mosfjerner
Du kan også bruge en mosfjerner, som går i dybden, men her vil jeg gerne advare dig på forhånd: Din plæne kommer – i første omgang – til at ligne en pløjemark. Du tror måske, du har ødelagt det hele, men fortvivl ikke – plænen regenererer i løbet af ganske kort tid, og du vil få den flotteste, grønne plæne hele sæsonen. Du kan leje en mosfjerner i byggemarkeder, eller du selvfølgelig også købe en – gå evt. sammen om købet med et par naboer, så er udgiften overkommelig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Så får du tips, tricks og gode råd direkte i din indbakke!

/*woobox*/