Salt og sukker er køkkenets ”grundelementer”, men var du klar over at du kan bruge sukker til andet end bagning og madlavning? Så læs med her.

Søde blomster

Nej, det er ikke meningen at du skal spise blomsterne. Du kan have glæde af afskårne blomster i længere tid hvis du bruger sukker. Bland tre tsk. sukker og to spsk. eddike sammen med lunkent vand i vasen, inden du sætter blomsterne i. Sukkeret nærer stænglerne og eddiken stopper bakterierne.

Rens kaffe- og krydderikværn

Trænger kaffe- eller krydderikværnen til at blive renset, så brug sukker. Hæld ¼ kop sukker i kværnen og lad den køre i et par minutter. Efter rengøring er kværnen klar til brug igen.

Frisk bagværk i længere tid

Et par sukkerknalder i kagedåsen eller i en lufttæt beholder sammen med bagværk, holder både kager og brød frisk i længere tid.

Undgå mug på osten

Med mindre det er en skimmelost, så er det ærgerligt at finde en ost med mug på i køleskabet. Lægger du en sukkerknald i osteklokken, kan du få glæde af osten i længere tid.

Pletfjerner???

Ja det lyder måske lidt underligt. Et gammelt husmoderråd mod græspletter er at blande sukker og varmt vand til en tyk konsistens og smøre det på græspletten. Lad det sidde i 1-2 timer og vask derefter tøjet som normalt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Så får du tips, tricks og gode råd direkte i din indbakke!

/*woobox*/