Miljøstyrelsen råder forbrugerne til at bruge brun sæbe, når ovnen skal renses. Bruger du ovnrens, skal du holde dig til de produkter, der er beregnet til private, da renseprodukter til erhverv er mere krasse. Og så skal du ikke bruge ovnrens i sprayform. 

Du skal naturligvis altid rådføre dig med producentens vejledning til rengøring af ovne. Denne vejledning er skrevet til ovne med en glat emalje. 

  • Køb den tykke brune sæbe - altså den der fås i bøtter og minder lidt om en gelé. 
  • Smør ovnen ind i den brune sæbe - bradepanden kan også godt få en tur
  • Lad det hele stå natten over og vask grundigt dagen efter. 

Kan du ikke vente til dagen efter kan du tænde ovnen på 100 grader og når sæben begynder at boble slukker du. Når det er kølet lidt af vasker du sæben af og ovnen er flot og ren.

Hvis du ikke har været så flittig til at rengøre din ovnrist så kan den godt være rigtig svær at få helt ren. Et lille fif er at komme risten i en stor affaldssæk og smide en klud der er vædet med salmiak spiritus med i posen. Luk posen så den er helt tæt og lad den stå i 24 timer. Efter et døgn kan du vaske alt skidtet af med en opvaskebørst.

I februar 2011 undersøgte Miljøstyrelsen 21 forskellige ovnrensemidler og fandt, at de indeholdt en række skadelige stoffer som organiske opløsningsmidler, syrer og stærkt basiske stoffer. Det drejer sig om midler, som kan irritere huden, og som kan være farlige at indånde. Derfor anbefales det at du helt undgår  Læs mere på miljøstyrelsens hjemmeside

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Så får du tips, tricks og gode råd direkte i din indbakke!

/*woobox*/